5 Sfaturi pentru a alege fotograful de nunta



In mod evident, unul din cele mai importante aspecte ale pregatirii de nunta este fotograful, artistul din spatele aparatului care va transforma evenimentul in amintiri valoroase. Insa cum poti sti care e cel mai bun fotograf? Fiecare fotograf are un stil diferit si majoritatea isi cunosc bine nisa. Chiar daca majoritatea fotografilor buni stiu sa scoata senzationalul din orice situatie si din orice cadru, e totusi indicat sa va alegeti unul specializat pe fotografii de nunta. De ce? Fiindca acestia au cea mai vasta experienta in acest domeniu si stiu exact ce trebuie sa puncteze pentru a crea povestea nuntii voaste. Si totusi din sute de fotografi de nunta cum sa alegi cel mai bun fotograf?


1.Cauta pe Google `fotograf nunta` si locatia ta
De exemplu `Fotograf nunta Cluj`, `Fotograf nunta Bucuresti` etc. E usor sa te uiti pe profilurile de pe Facebook al celor mai buni fotografi insa asta nu iti va garanta ca e dispus sa strabata toata tara ca sa vina la nunta ta. In plus un fotograf adus de departe trebuie platit corespunzator, trebuie sa-i asiguri cazare etc. Deci cel mai bine salvezi timp si bani cautand cei mai buni fotografi din zona ta. Google are grija sa iti listeze cateva sute asa ca urmatoarea provocare va fi sa-l gasesti pe cel mai bun.


2. Alegeti fotografii independent
E foarte posibil ca Google sa va listeze o gramada de studiouri foto pe primele pagini. Sariti peste ele din simplu fapt ca urmarind activitatea si portofoliile lor nu poti sti exact cine a facut poza si cine va fi trimis la nunta ta. In plus aceste agentii se ocupa de foarte multe evenimente si nu pun atata suflet si dedicatie cum o face un fotograf independent. In plus fotografii independenti se muleaza mai usor pe cerinte, ies mai usor din zona de confort si au mai mult timp sa se ocupe cu post procesarea fotografiilor.

3. Uitati-va cu atentie peste portofoliul online
Fotografii buni au portofolii consistente cu nunti la care au participat. Vazand imaginile puteti recunoaste usor stilul fotografului, detaliile pe care pune baza, daca ii plac fotografiile naturale, daca deprinde bine programul Photoshop, daca reuseste sa surprinda sentimente, emotii, daca face arta din fotografie, daca se joaca cu lumini artificiale sau merge pe varianta clasica. Dupa un studiu atent o sa gasiti cel putin 5 fotografi care vi se potrivesc.

4. Nu fiti obsedati de pret
Fotografia este o arta si profesionistii isi cunosc valoarea. Stati departe de pachetele ieftine, care uneori sunt facute de fotografi amatori sau incepatori. Fotografiile de nunta vor deveni in timp cea mai de pret comoara a celei mai fericite zi din viata voastra asa ca nu va zgarciti, ci alegeti fotograful dupa performante, disponibilitate, originalitate, creativitate si nu dupa pret!

5. O data ce il gasiti contactati-l cat mai repede si intreprindeti o vizita
Faptul ca stie face fotografii bune nu e destul. Relatia fotograf-miri trebuie sa fie una speciala, apropiata, deschisa si asta puteti simti doar dupa o intalnire. Daca aveti dubii, daca nu va place caracterul lui, daca nu va asculta sfaturile si sugestiile sau nu va raspunde la intrebari probabil nu e ceea ce cautati. Trebuie sa gasiti fotograful in prezenta caruia va simtiti cel mai bine. Daca e un profesionist o sa se ofere sa va faca cate fotografii de proba, o sa fie de acord sa vada locatia inainte de nunta si o sa puna in aplicare cu placere sugestiile voastre. Deabia dupa ce ati discutat toate aceste aspect puteti semna un contract. Neaparat acesta trebuia sa contina date precum: metoda de plata, numar de fotografii, cd-uri cu poze etc.

Comments

Popular posts from this blog

discount conform căutărilor tale

Minunile de lângă noi