Cum fotografiem la nunta?

In cele ce urmeaza va voi prezenta anumite aspect folositoare fotografului pe care le-am invatat de la alt fotograf:

1. Sustinerea aparatului foto
Cu totii stim ca e foarte important in timpul declansarii , aparatul foto sa fie cat mai fix. Concentrarea trebuie depusa in timpul declansarii mai ales la timpi de expunere lungi , mai lungi de 1/30 sec. In porimul rand cam in 90% din cazuri aparatul se tine cu mana pe declansator (dreapta) iar stanga cu degetele pe inelele de zoom sau inelul de focusare iar telpa mainii stangi fixate pe talpa aparatului foto sau pe grip dupa caz. O alta metoda mult mai eficienta timpilor foarte lungi de expunere este precum in imaginea alaturata , sustinerea obiectivului cu mana stanga pe cot.

2. Fotografierea din unghiuri neobisnuite
Stim cu totii ca majoritatea fotografiilor realizate de catre emetori sunt cu statia foto la nivelul ochilor. Aceasta situatie nu este indicate pentru fotografiere deoarece , atunci cand folosim un obiectiv wide sau ultravide subiectii par niste pitici. De aceea trebuie sa fotografiem de la nivelul burtii , ceea ce inseamna ca daca fotograful are aceeasi inaltime cu subiectul de fotografiat (persoana), fotograful trebuie sa inghenuncheze pentru a surprinde subiectul correct; aici ies in avantaj fotografii care au inaltime mai mica si de aceea nu trebuie sa se aplece atunci cand declanseaza. De asemenea atunci cand vreti sa fotografiati la nunta de la nivelul solului (de jos) si nu aveti ecran rabatabil , trebuie nu sa va puneti pe burta , ci pe spate.

3. Papagalul poate binedispune mirii
E foarte important sa discutati cu mirii la nunta sa le spuneti de fiecare data ce doriti sa fotografiati la nunta si care va este planul de bataie in urmatorul timp.

Comments

Popular posts from this blog

discount conform căutărilor tale

Sedinte Trash the dress la nunta